Uluslararası Biyodinamik Organik Tarım Konferansı – Türkiye 2. Buluşma

Uluslararası Biyodinamik Organik Tarım Konferansı – Türkiye 2. Buluşma
20-22 Ekim 2017
Tefenni – Burdur

Biyodinamik organik tarım, en eski çevreci tarım kültürü ve tüm iklim bölgelerinde uygulanabilen en etkin ‘sürdürülebilir’ işleme biçimidir.

Biyodinamik tarımda amaç; bir çiftliğin sağlıklı ve üretken şekilde varlığını devam ettirebilmesi için entegre bir birim olarak yapılandırılması; üretim için ihtiyaç duyabileceği tüm girdileri kendi bünyesinde dönüştürerek, kendine yeter biçimde tarım yapabilmesidir. Her biyodinamik çiftlik, kompost, gübre ve hayvan yemi konusunda kendi kendine yeterli olmayı ve dış girdileri minimum seviyede tutmayı hedefler. Tamamıyla kendi arazisinde bulunan üretim ve hayvanlar sayesinde tam bir dönüşüm sağlayarak bu özerkliği devam ettirebilmesi biyodinamik organik tarımda esastır. Tüm bu özellikleri ile biyodinamik organik tarım biçimi, en ekonomik ve en çevreci yöntemdir.

Bu tarım yöntemini uygulayan veya hakkında daha geniş bilgi almak için düzenleyeceğimiz workshop’lara katılmak isteyen herkesi 20-22 Ekim 2017 tarihleri arasında Tefenni Burdur’da düzenlenecek olan 2.büyük buluşmamıza davet ediyoruz.

Etkinliğimiz Sagalassos Lodge & Spa otelde düzenlenmiştir, www.sagalassoslodge.com

Konferansımızda Biyodinamik Organik tarım konusunda uzman isim, Demeter danışmanlarından Sn. Hans Supenkamper’in moderatörlüğünde eğitimlerin yanı sıra, Türkiye ve dünyada yapılan uygulamalardan örnekler verilecektir. Katılım şartlarını öğrenmek için bize yazabilirsiniz.

Tefenni’de görüşmek dileği ile…